BrunchiKids Blog

Babafészek pro és kontra – avagy hasznos vagy sem?

2020.02.18 11:24
Babafészek pro és kontra – avagy hasznos vagy sem?

Ha kismama vagy, biztosan belefutottál már abba, hogy az ismerősök egymással versengve adnak tanácsokat a szerintük hasznos vagy épp ellenkezőleg, teljesen felesleges babakiegészítőkkel kapcsolatban. Ennek a modernizált, XXI. századi változata, mikor te magad fórumokat, Facebook csoportokat és a bejegyzések alatti hozzászólásokat böngészed, hogy lásd: egy-egy kiegészítőről, termékről, netán márkáról mi a véleménye más anyukáknak. Nincs ezzel semmi baj, hiszen a lényeg, hogy semmi olyasmit ne vegyél meg kisbabádnak, amit a későbbiekben felesleges pénzkidobássá válik, esetleg netalántán ártalmas is lehet a picinek.

Mint minden babaholmi esetében, úgy a babafészekről is sok mindent olvasni – negatív és pozitív véleményeket egyaránt. Lássuk hát ezeket a vélekedéseket és azt, hogy vajon igazak-e. 

Hasznos kiegészítő vagy nem a babafészek?

Szerintünk egyértelműen igen, de azért a pártatlanság jegyében ezt most tényekkel is alátámasztjuk.

Vélemény: „Felesleges, mert egy plédbe is betekerheted a babát.”

Tény: Reméljük, ezt senki nem gondolja komolyan. A plédbe való „bepólyálás” (főleg, ha nem vagy benne igazi szaktekintély) kifejezetten veszélyes is lehet! A babád, ahogy forgolódni próbál, bele is tekeredhet és akár fulladásveszélyt is okozhat a vastag anyag! Ezzel szemben, ha a babafészket stabil, vízszintes felületen használod, az abszolút biztonságos – hiszen nem tekered bele szorosan a kis testet, hanem az anyaméhhez hasonlóan finoman körbeöleli a babát az anyag, éppen annyi mozgásteret hagyva neki, amennyi ilyen pici korban szükséges. 

Vélemény: „Felesleges, mert sok helyet foglal, helyette párnákkal is körbepakolhatod a kisbabádat.”

Ezen csak mosolygunk, hiszen babafészkeink egyik fő előnye, hogy kis helyen is elférnek, és könnyen magatokkal vihetitek akár egy-egy utazásra is, hogy a baba a megszokott környezetében alhasson. A párnákkal körbe rakással pedig nagyjából ugyanaz a problémánk, mint a plédbe való pólyálással: veszélyes is lehet.

Vélemény: „A babafészek kifejezetten veszélyes.”

Tény, hogy nem szabad félvállról venni a baba légzésének figyelését. Ha attól tartasz, hogy a babafészek akadályozza a légzésfigyelő működését, ezen a ponton szeretnénk megnyugtatni: babafészkeinket kifejezetten úgy készítjük, hogy semmilyen, a baba egészségére ártalmas hatásuk ne legyen, és ne akadályozzák a légzésfigyelő és a babaőr működését.

Tehát mik a babafészek előnyei?

Először is biztonságot ad a babának és mamának egyaránt. A babádat az anyaméhben eltöltött időre emlékezteti, így nyugodtan tud benne aludni, ami neked is segít a pihenésben amellett, hogy tudod, biztonságban van benne a pici.

Egyrészt biztonságos, mert nehezebben tud benne mozogni a babád, mint a járókában, kiságyban vagy játszószőnyegen, így megakadályozza, hogy például az ágy széléig gurulhasson. 

Babafészkeinknek ráadásul két további óriási előnye is van. Könnyen tisztíthatók és hordozhatók, így hiába alszotok vendégségben, a babádnak ez nem fog feltűnni, hiszen ő a megszokott környezetében pihen.

Találd meg a babád stílusának megfelelő babafészket webáruházunkban!