BrunchiKids Blog

Kedvenc anyukáink az Instagramon

Az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi oldal és nem tagadom, hogy én is elég sok időt töltök ott képek nézegetésével és inspirálódással. Arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben megosztom veletek, hogy ki az a négy “Insta-anyuka”, akinek nagyon szeretem a posztjait, mert szuper tartalmakat és gondolatok osztanak meg az oldalaikon.

A te babád milyen színű? – A négy személyiségtípus

Természetesen minden embernek saját személyisége van, és ez alól a babák sem képeznek kivételt. És ahogy a felnőtteknél, úgy a babáknál is léteznek különböző megközelítések a személyiségtípusok meghatározására. Most beszéljünk arról, hogy vajon a te babád milyen színű, és hogyan segíthet ez neked a gyereknevelésben.

Milyen méretű babafészket érdemes vásárolni

A BabaMama Expon volt alkalmam sok kismamával beszélgetni és egyik legfőbb kérdés az volt, milyen méretű babafészket érdemes vásárolni

Apuka és a babafészek hóbort avagy kell babafészek vagy sem!

Vajon szüksége van egy újszülöttnek egy puha matracra, aminek magas puha szélei vannak? Vagy elegendő a hagyományos paplan, párna, rácsvédő?

Találd meg a babád stílusához illő babafészket!

Ahány ember, annyi személyiség és stílus – és ez bizony a babáknál sincs másképp. Manapság anyukaként már nem csak abban gondolkodunk, hogy a kék szín fiús a rózsaszín lányos, nem igaz? Figyelembe vesszük az összes babaruha és kiegészítő vásárlásakor, hogy mi az, amit szeret a gyerkőcünk, nem csak a színekre, hanem a formákra, figurákra is figyelve. Legyen hát a babafészek is olyan színű és mintájú, amit szeret a babád, és illik a személyiségéhez!

Ajándékötletek babaváróra – a babakelengye csomagban olcsóbb

A babaváró bulik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek most már itthon is. Nem csoda, hiszen ez a kismamának és a születendő babának is nagyszerű emlék lehet – anyukának azért, mert a babavárás időszakát koronázhatja meg, a picinek pedig óvodástól egészen felnőtt koráig szívet melengető lesz arra gondolni, mennyire várta a család és a barátok az érkezését. Ugyanakkor nem csak a leendő szülőknek okozhat izgalmat a közelgő buli. A rokonokat, barátokat és valószínűleg téged is, aki izgatottan bújod ezt a cikket, hetekig egy dolog foglalkoztatja: „milyen ajándékot vegyek a babaváró bulira?”. Egy biztos: csomagban olcsóbb.

Babafészek pro és kontra – avagy hasznos vagy sem?

Ha kismama vagy, biztosan belefutottál már abba, hogy az ismerősök egymással versengve adnak tanácsokat a szerintük hasznos vagy épp ellenkezőleg, teljesen felesleges babakiegészítőkkel kapcsolatban. Ennek a modernizált, XXI. századi változata, mikor te magad fórumokat, Facebook csoportokat és a bejegyzések alatti hozzászólásokat böngészed, hogy lásd: egy-egy kiegészítőről, termékről, netán márkáról mi a véleménye más anyukáknak. Nincs ezzel semmi baj, hiszen a lényeg, hogy semmi olyasmit ne vegyél meg kisbabádnak, amit a későbbiekben felesleges pénzkidobássá válik, esetleg netalántán ártalmas is lehet a picinek.